Pian, hyvin pian on meidän pienen pojan ihan ensimmäiset synttärit! Ensimmäinen vuosi on pian takana, ja hyvin monta vielä edessä. Monet ovat ihmetelleet kun stressaan niin paljon näistä synttäreistä, kun nehän on vaa yhet synttärit muiden joukossa, no mutta nehän on ne ihan ensimmäiset kuitenkin. Vieraita tulossa n.30 henkilöä, joten stressi tuskin on ihan turhaa, pitää miettiä tarjoilut, astiat, koristelut ja jos meinaa haluta jonkun teeman, niin tarjottavatkin olisi kiva olla teeman mukaiset. Tarjottavienki tulisi olla niin lapsen kuin aikuisenkin makuun, lapset nyt tietenkin rakastavat makeaa joten se on aika helppo toteuttaa. Suolaiset taas eivät niin helposti lapsiin uppoa, joten ne tulisi tehdä sen näköisiksi jotta lapsillekkin maistuu, sillä eihän nyt ole hyvä olla maha täydeltä makeaa.

Meillä teemana on Disney Cars eli Autot, kakun päälle olen suunnitellut laittavani valmiin kakkukuvan, alla kuva.autot-normal.jpg

Astiat tulevat olemaan myös autot aiheiset, joten kerkesin vielä ennen Tiimarin sulkemista ostamaan sieltä autot aiheiset kertakäyttöastiat ja pöytäliinan, valitettavasti kahvikuppeja ei ollut samaa sarjaa, joten ne joudutaan ostamaan erikseen ja vaikka sitten koristelemaan itse teeman mukaisiksi. 

Tarjottaviksi olen miettinyt varmasti jokaisen mieleen olevat nakkikääröt, yksinkertaisen helppoja mutta silti hyviä, cocktailtikkuja jotka mies lupasi tehdä, sillä siinä on aika homma tehdä 30 hengelle niin, että kenenkään ei tarvitsisi vain yhteen tyytyä, myös joku suolainen piirakka on tiedossa. 
Makea puoli on tietenkin täytekakku suklaamousse ja mansikkahillo täytteellä, pikkuleipiä auton mallisina, kallenkakku sinisellä tomusokerikuorrutteella, sekä jotain ihania erivärisiä karkkeja. Juotavaksi ajateltiin mehua ja pari eri laatua olevaa limua, onneksi meillä on tuollainen kuplajuomakone jolla saa limua ja vaikka ihan vaan kivennäisvettäkin tehtyä.

Synttäreitä vietämme 19.4, sillä se on lauantaipäivä, virallisesti täytetään vasta 22.4. Lisää synttäreistä ja kuviakin laitan sitten juhlien jälkeen ;)

Palaillaan taas

-Mama-